Hem » Akvaristik » Medicin Akvariefisk

Medicin Akvariefisk

Stort och komplett sortiment av flera fabrikats akvariefiskmedicin. När problemen dyker upp av att dina akvarifiskar visar tecken på sjukdom kan det vara försent att köpa hem. Av flera anledning kan det dröja några dagar innan detta sker. Se därför alltid till att du har några "breda" mediciner hemma för direkt sätta igång behandling. 

Totalt 32 poster
Sida 1 av 3
1 2 3

Medicin för akvariefisk.

Akvarium har en väldigt begränsad volym vatten för akvariefiskarna om man ställer det i relation till naturen. Hur bra du än är på att ge dina fiskar bästa förutsättningar kan ändå olyckan vara framme. Alla levande varelser bär på någon form av smitta eller sjukdom. Denna ligger i det allra flesta delar vilande/latent i kroppen. Dock kan det vid olika tillfälle "vakna" och ge problem. Det kan vara stress, onormala temperaturskiftningar eller en skada. Vid dessa tillfälle blir individen mer känslig och den vilande sjukdomen kan blossa upp. Den bästa medicinen i det här fallet är såklart karantän och att vara väldigt försiktig och tålmodig vid isläppande av nya akvariefiskar i sitt akvarium. Men när olyckan är framme och symtomer på sjukdom visas gäller det att vara förberedd. Fiskfoder.com har mediciner både för uppkomna förlopp och i förebyggande.syfte. Vi har flera ledande fabrikat

Observera. Läs noga på förpackningens bipacksedel. Vissa mediciner passar inte till alla akvariefiskar. Våra mediciner är endast till akvariefiskar och dess sjukdomar. Detta om det inte uttryckligen står på sidan att det går att behandla, exemplevis ryggradslösa djur.

Vi tar inget ansvar för användandet av mediciner. Eventuella ersättningsanspråk skall i så fall ställas till fabrikanten.

Det är inte bara vid isättande av nya fiskar som man skall vara försiktig. Många sjukdomar och parasiter kan överleva på växter, stenar, på håvar som varit i smittade vatten. Listan kan göras lång. Ta alltid för vana att behandla alla nya inredningsdetaljer eller hjälpmedel som om de var bärare av parasiter.