2019-07-07 09:07
Lars Olof

Jag tänke vi skulle ta och följa Johnny. Inte följa john vilket kanske många har gjort som små. J som jag kommer att kalla honom i resten av inläggen ringde oss och ville köpa ett innerfilter med UV-ljus. Inga problem det får du men vad är problemet frågar jag. -Jag får inte vattnet att bli klart och fint. -Det är en grön sörja. Efter lite prat över telefon så drog jag slutsaten att algerna är ett problem men vi behöver komma åt orsaken. Vi bestämde oss för att J från och med då var strängeligen förbjuden att röra filtret. Än mer rengöra det. Vilket J hade gjort 1 gång/mån sedan han köpte allt nytt. Ett 450 liter juwel. Inget konstgjort ljus och så gått det går avskärmat från solljus och sist endast väldigt lite mat till de fiskar som fortfarande kämpade på. Ett femtiotal har strukit med men det är troligen en annan historia. 

Några dagar går och J ringer mig och nu vill han ha ett filter med UV. Sagt och gjort, J kommer till vårt lager och vi börjar tjöta lite biologi, filtermedia, bakteriekultur, alger, vattenbyte etc mm. 

Det slutar med att vi lägger undan detta i sig, förträffliga filter med UV. J åker hem med, lite maltabletter till de stackars malar som avmagrade fortfarande går kvar och inte fått något mycket att äta då utfodringen har dragits in. 500ml algexit och en paket bakteriekultur från JBL. När han kommer hem skall det bytas 200liter vatten och sedan tillsätta bakterikultur och algexit enligt föreskrifter.

Givetvis ytterliggare en förmaning om att han får inte rengöra filtret. 

Fortsättning följer.