Tremazol är verksamt mot gälparasiter, hudparasiter och bandmaskar i söt-och saltvattensakvarier. Sera Temazol när du vill ha ett verksamt medel mot flera olika parasiter. Detta medel är en bra mot behandling av olika former av plattmaskar och parasiter liknande dessa. Dessa maskar orsakar mindre skada är inälvsmaskar men är ändock ett stort problem för akvariefisk. Angreppen ger oftast infektioner på fiskarnas gälar och partier med tunnare skinn. Detta i sin tur sätter ned fiskarnas försvar mot andra angrepp och följdsjukdomar. De flesta akvarier är befolkade av parasiter av olika slag som, när fiskarnas försvar blir nedsatt förorsakar stor skada.

Ett första tecken på infektion eller angrepp är att fiskarna kliar sig eller skrapar mot botten eller stenar. Parasiterna irriterar fisken. Ett annat tecken är att fiskens allmänna tillstånd sätts ned. Den äter och rör sig mindre samtidigt som man kan se ett avmagrande. Fiskens andning kan också öka på grund av angrepp mot gälarna och dess närhet. Tremazol är färdigt att använda och man tillsätter 1ml Tremazol till 15liter vatten. Som alltid, läs noggrant på bipacksedel. Tremazol är ett läkemedel

Före  och under behandlingen med Sera Tremazol kan en tillsats av Ektozon vara lindrande. Saltet har en viss verkan mot skadade slemhinnor och övriga sår på fisken orsakade av parasiten.

Engångsbehandling utom vid gälparasiter då behandlingen upprepas efter 7 dagar. 1 ml/20 l vatten,
Räcker till 500 liter vatten. Ej till djur av släktet Echinodermata (sjöstjärnor

Sera Tremazol

Volym:
Artnr: 180
160 kr
Artnr: 483
390 kr
1 2 3 4 5
(4.7/5) Baserat på 3 betyg.
Kunder som köpt denna vara har även köpt
 • CI Tropic
  från 39 kr
 • Art nr. 1272
  54 kr
 • Andra varor från samma fabrikat
 • Art nr. 5492
  495 kr
 • Art nr. 5397
  112 kr