2018-12-28 13:48
Lars Olof

God fortsättning. Hoppas ni alla har haft en god jul och haft tid för både akvarium och släkten. Och har man inte tid för bägge så får släkten stå tillbaka ett tag. 

Själv har vi haft våra barn och barnbarn på besök. Ett litet äventyr i sig då vi bor väldigt trångt. Men det fungerar med rätt planering. 

Givetvis har arbetet med växtlokalen gått vidare. Vi tar någon timme varje dag och kommer hela tiden på nya saker att förbättra. Funderar ju mycket på allt vad CO2 till akvarium heter. Bland annat har jag själv snöat in på hur man på effektivaste sättet kan diffusera ut CO2 i akvarievattnet. Finns en uppsjö av olika sorter på markanden och vi har ju några olika i vår shop. Testar lite med CO2 slangen in i en 100mm lång slang som kommer direkt från en  cirkulationspump. Tanken jag har är att vattnet från cirkulationspumpen skall slå i sönder CO2 bubblorna och på så sätt diffusera i vattnet. Spännande nog så började växterna redan efter 1 dygn att avge syrebubblor. Ett gott tecken på att fotosyntesen har satt igång. Nu skall det bara visa sig på pH-värdena också.