Weekendfoder för akvariefisk. Placeras i akvariet vid några dagars uppehåll från daglig utfodring. Löses sakta upp och äts direkt från biten av fisken. Grumlar inte vattnet och innehåller en god kost för fiskarna.
Oftast ett bättre alternativ till grannens utfodring, vilken inte sällan resulterar i övermatning och i värsta fall fiskdöd eller sjukdomar.

5 stycken bitar á 3 dagars utfodring.

Skall du bara vara borta i 3-dagar?

Givetvis vill vi sälja foder och utrustning till ditt akvarium. Men bra att veta är att ett akvarium, i de flesta fall har så mycket föda och matrester så att dina akvariefiskar klarar sig galant utan extra mat i minst 3-dagar. De kommer efter några timmar utan extra mat att göra som de gör i naturen. De börjar leta mat. Först letar de på de lätttillgängliga ställen. Det kan vara mellan stenar, intill växter eller varför inte neri gruset. Många fikar tar upp mindre sten och annat och tuggar för att sedan spotta ut det som inte var ätbart. När den lätt tillgängliga maten är slut går dom på lite svårare ställen. De börjar äta på de alger och beläggningar som finns på växter, pumpen, eller rutorna. Det som är smuts för oss är föda för fiskar i akvarium. När du kommer hem i efter dina dagar på resande fot kommer du också att ha en klarare vatten än när du åkte.  

Ett varningens finger. Vid en kortare bortavaro än 1 vecka är granne eller någon kompis ett sämre alternativ för skötsel av ditt akvarium. Då kan möjligen ett weekendfoder vara lösningen. 

3-dagars foder Dogman

Artnr: 755
17 kr
1 2 3 4 5
(2/5) Baserat på 3 betyg.

Kunder som köpt denna vara har även köpt

 • Art nr. 756
  17 kr
 • från 55 kr
 • från 40 kr
 • Andra varor från samma fabrikat

 • Art nr. 2267
  200 kr
 • Art nr. 2069
  16 kr