Akvarium akvarietillbehör

2018-11-21

Detta är för dåligt! Den tilltänkta nyhetssidan blev verkligen ingen nyhetssida. Bättring utlovas. Efter att Amanda började för, drygt ett halv år sedan har jag kunnat fundera kring hur vår sida och verksamhet skall kunna utvecklas. Vi gjorde ett test med försäljning av akvarieväxter och det har verkligen slagit väl ut. Så väl att vi gör en rejäl uppdatering av våra växtakvarium. Det som från början var ett tiotal akvarium kommer att bli 25 st 200liters kar. Till det kommer ett 10-20tal låga växtkar för växter ovan vatten. Utrustning för CO2 kopplas in och till de flesta akvarier men till en början kommer 10 200liters att få detta. Plant LED-belysning är inkopplade och fler har beställts hem. Detta både för elförbrukning men mest för optimalt ljus för växterna.

2017-09-21

För akvarium och akvarieväxtodling. Nu gör vi en efterlängtad satsning på LED-Belysning. Detta har blivt mer aktuellt då vi under vintern kommer att bygga om och förbättra vår växtlokal. Hela eheims sortiment av LEd är på väg in och vi kommer att utöka både Aquael, Sera och olika sorter av Sunstrip. De första artiklarna kommer in i veckan och vi skall bygga på så att vårt sortiemnt verkligen blir komplett. 

2017-09-28

Idag kan vi erbjuda hemleverans av alla order upp till 5kg för 95kr. Med DHL-Paket får du din order hemburen direkt till dörren. Över 1000kr erbjuder vid det med fri frakt. Som tidigare gäller det inte de skrymmande artiklarna som måste transporteras på pall. 

2017-08-14

Nu har vår nye medarbetare Amanda börjat i företaget efter sin mammaledighet. Hon kommer att slussa in så sakteliga. En av arbetsuppgifterna blir att börja arbetet med vår nya e-handel som får inriktning mot hund och katt. Namnet är inte riktigt fastställt i skrivande stund men något roligt skall vi nog hitta på. Precis som i vår e-handel med akvarietillbehör kommer det endast att innehålla artiklar från kända leverantörer och fabrikat. Givetvis så skall vi försöka hålla låga priser och bra service. Massor av ideer snurrar i huvudet just nu. Mer kommer under hösten.

 

2017-08-10

Nu kan vi erbjuda snabbare leverans av Juwelakvarier och bord. De skickas numera direkt från leverantör. Det gör att leveranstiden kortas. Med reservation för slutförsäljning.     Juwel Rio 240liter Vitt med LED

2017-05-25

Vi gör ett litet försök med levande växter. Det är i ett absolut testskede och en överaskning väntar er som köper. Skulle detta slå väl ut kommer vi att utöka sortimentet allt efter som. Vi jobbar med en samarabetspartner här när det gäller logistik till och från oss och kunderna. 

2017-04-26

Stort sortiment på CO2 på väg in i shopen. Vi börjar med att fylla upp med JBL:s sortiment av CO2 utrustning och kommer också att lagerföra komplett sortiment från Fluval. Förhoppningsvis kan vi inom en framtid även erbjuda Sera:s sortiment av utrustning men det låter vi vara osagt så länge. Detta är beroende på vad leverantören väljer att lagerföra från Sera.

2017-04-18

Handla för min 300kr och du får köpa 1,5liter CI-Tropic för 30kr. Billigare blir det inte. Gör ditt val i kassan. Fler erbjudande kommer varje vecka.

2017-03-03

Akvarium har blivit en storsäljare. Vi kommer att lägga upp hela Juwels program av akvarium och möbler för beställning. Akvarium var inte tänkt att bli något som vi skulle fokusera på . Dels för att de är lite otympliga att transportera men också för att vi inte trodde att efterfrågan var så stor. Det har visat sig att vi tänkte helt fel. Det är verkligen roligt att så många hittar till vår e-handel och vill ha kompletta möbelakvarier eller helglasakvarier. Vecka 8-9 sålde vi hela 24stycken akvarier. Några hämtades på plats några skickade vi med DHL och hela 16 stycken levererade vi själva direkt till kund. Tack för fötroendet.

 

2017-02-08

Måste bara få lägga ut detta. Mail från kund. Bilder kanske kommer.

Go kväll Lars - Olof !
I dag har våra varor kommit ! Vad fina grejer ! Allt helt och i ordning ! På fredag fyller vi vatten i akvariet och sätter ihop bänken ! Kommer att passa fint i rummet ! Tack för hjälpen med fiskmaten , ser bra ut ! Den skall nog fiskarna gilla ?!
Med vänlig hälsning !

 

2017-02-08

Litet snökaos i skåne. Idag skriver vi 8/2 och årets snöväder har bestämt sig för att dra in över mellersta skåne. Men det hindrar så klart inte oss från att jobba vidare. Inte helt fel att packa order när snö yr utanför stallet där vi har vårt lager förnärvarande. Lite förtydligande kring Seras produkter hos oss. Som vi skrivit tidigare så har Gibbons lämnat agenturer på Sera och kommer fortsättningsvis att fokusera på JBL akvarie- och terrarieprodukter. Dogman som, från den 2017-02-01 tagit över sera håller på att bygga upp sortiment och lager. Tyvärr för det med sig att det är tomt i hyllorna på en del av våra artiklar av akvarietillbehör från serasortiment. Förhoppningsvis kommer detta att bli bättre efterhand.

 

2017-01-08

God fortsättning

Först vill vi verkligen tacka alla kunder som givit oss förtroendet 2016. Vi kan med glädje se att det är en strid ström av nya kunder men också att gamla kunder återvänder flera gånger. Det ger oss känslan av att vi är på rätt väg. 

Två nyheter i en är att vår leverantör Gibbon har slutat vara leverantör för Sera produkter. De kommer att fokusera på ett varumärke som de tidigare kört samtidigt. JBL. JBL är ett välkänt varumärke och möjligen mer känt och större än Sera utomlands. Samtidigt kan vi meddela att en annan av våra leverantörer, Dogman kommer att plocka upp Sera i sitt sortiment så vi kommer fortfarande att hålla samma och ett utökat sortiment av Seraprodukter. Kontnetan av det är att det kommer under Januari att bli ett glapp i tillgången på vissa Seraprodukter. Ha tålamod. Så fort Dogman lagerför kommer vi att plocka hem. 

Blickar vi tillbaka till 2016 kan vi se att det lite överaskande nog är ett rejält lyft för Akvarium. Helglasakvarium så väl som möbelakvarium. Vi har satt en gräns för storlek att skcka på 350liter men det har inte hindrat er från att komma hit och hämta. 

Planerna för 2017 är att vi skall göra vårt lager mer tillgängligt för köp "över disk". Detta kommer att ske under våren och sommaren. 

 

 

2016-10-22

Repashy superfoder

Idag lägger vi upp ett ganska nytt foder för akvariefisk. Med ideer från uppfödning av bland annat reptiler skapade upphovsmannen detta foder med lite annorlunda design. Det är för er som verkligen vill ge era akvariefiskar ett bra foder och som inte tvekar för lite mer arbete med utfodringen. Man blandar fodret enligt beskrivning och får en liknande gelemassa. Denna ges direkt till fiskarna och äts med god aptit. Finns i ett flertal varianter för respektive arters krav på föda och näring.

2016-09-28

Klarna

Nu har vi även klarna som betalningsalternativ. De erbjuder kort och fakturabetalning. Välj betalningsmetod i kassan 

2016-09-28

Ny design

Återkommande besökare hoppas jag kan se förändringen av vår webshop design. Den är numera uppdaterad till att vara responsiv. Det vill säga, den anpassar sig automatiskt till din skärm, läsplatta eller mobil. Samtidigt med detta tar vi steget upp ett snäpp och har en ny fräsh mall att jobba med. Är i stort sett nöjd med resultatet men det återstår lite filande innan allt är på plats. Bland annat kommer förstasidan att få ett annat utseende. Bakgrundsbilden kommer att uppdateras lite löpande till andra trevliga miljöbilder. 

Vi tar gärna emot konstruktiv kritik på utformningen och hur man upplevers shopen, checkout, kundkontakt mm. En liten present för besväret kan man räkna med.

2016-09-09

Nya artiklar på väg in i shopen

Då var det lite nya inner- och ytterfilter till akvarium på väg in i shopen. Både JBL och Eheim. Ökar på sortimentem med fler fodersorter från JBL. 

  Eheim Experience 150 YtterfilterInnerfilter JBL Cristalprofi
 2016-09-06

Mail

Fick ett mail idag med texten "Hej har en fråga om det finns någon möjlighet att du kan ta in sera florenette A växtnärings tabletter i ditt sortiment m v h/IJ"

Jamen det är ju klart vi kan. Vi tar hem det ni önskar. Inom rimliga gränser. Så bara önska på.

2016-09-02

Rabatt i helgen

Då var det helg gott folk och vi kör 10% på hela sortiementet. Gäller lagerartiklar. Du anger kod "rabatt" i kasssan. Då dras 10% på alla inköp. Gäller ej kampanjartiklar. Gäller fram till 00:00 Söndag natt.

2016-08-25

Chattfunktion.

Från 2016-08-25 kan du chatta live med oss på fiskfoder.se. tyvärr har vi ingen möjlighet att bemanna upp chatten hela tiden men vi skall försöka utöka tiderna då vi är tillgängliga. Du är alltid välkommen att maila eller ringa med frågor. Finns vi inte på plats så lämna ett meddelande.

2016-08-20

Happy Life

Nu finns det ett sortiment prisvärda näringskällor för akvarieväxter. Vi börjar med tre olika gödning och tillskott. Alla i flytande form att blanda direkt i vattnet enligt bipacksedel eller instruktion på flaskan.

Happy Plant är ett allsidigt gödningsmedel som innehåller för växterna viktiga näringsämnen.

Happy Carbo är flytande CO2 tillskott som ger växterna en boost av det viktiga koldioxidet. 

Happy Ferro ger växterna ett tillskott av järn och även flera andra näringsämnen.

        Flytande CO2 för akvarieväxter

 

 

2016-08-14

Fluval AquaVac+ slamsugare

Kanske detta är något för er som inte vill hålla på med hävert eller slangar när ni skall rengöra ert akvarium. Batteridrivna slamsugare har funnits en tid och nu kommer Fluval med en modell med lite finesser. Den består av en pumpdel som drar upp slam och vatten genom ett filter och släpper ut vattnet tillbaka i akvariet efter rening. Den är också omställbar så att du kan använda den vid vattenbyte. Då släpper man förbi vattnet från filtret som går direkt ut i en spann eller slang kopplad till avlopp. Artikelnummer 936

 

Batteridriven slamsugare med filter                                Slamsugare Akvarium

 2016-08-12

Äntligen tog jag mig tid att fixa till en ny sida i vår webshop. Här tänker jag lägga upp lite nyheter på marknaden, lite info om kommande evenamng i sverige och övriga europa och annat som kan vara av intresse. Jag tar mig friheten att inte endast skriva om akvaristik utan även beröra möjligheter och svåregheter om e-handel. 

Sidan kommer med all säkerhet att ändra form och karraktär under tiden då detta är ett helt nytt område för mig.

Ni som är medlemmar i föreningar och kommer att ha möte eller utställningar. Vill ni sprida dessa evenemang och möjligen få lite fler besökare eller nya medlemmar? Skicka in datum, plats, tid och lite text om arrangemanget. Då publicerar vi det under en rubrik här på sidan.Till en början kommer dessa att hamna under en egen sida men vi håller på att sätta upp en kalender för detsamma.

 

Så länge

Ha ett gott liv och passa på att ta vara på resten av sommarljuset. Snart är mörkret över oss.

/Lars Olof