2019-06-26 10:30
Amanda

Sommaren och värmen är äntligen här! Underbart för vissa, outhärdligt för andra. Värmen vi hade förra året var påfrestande för oss alla, inte minst våra hundar.

Som vissa av er kanske redan vet, så kan hundar inte reglera kroppstemperaturen på samma sätt som vi människor. En hund kan nämligen bara svettas genom nosen eller tassarna, och kan snabbt bli överhettad och i värsta fall få värmeslag. Detta är ett allvarligt tillstånd som kan vara livshotande för våra små fyrbenta vänner. Några symptom för värmeslag hos hundar kan vara flåsande och flämtande, stirrighet, förvirring, hunden går vingligt, är orolig eller har torra och röda slemhinnor i ögon och mun.

Misstänker du att din hund fått allvarligt värmeslag ska du direkt försöka svalka ner din hund med kalla blöta handdukar, ge den vatten, hålla den lugn och stilla och söka dig till en veterinär.

För att undvika värmeslag från början finns det en del tips du kan använda dig av för att din hund ska hålla sig sval och nerkyld dessa varma dagar. Du kan frysa in isbitar med en torrfoderbit i, och ha i hundens vattenskål. Detta triggar hunden till att dricka och försöka få i sig godbitarna. Du kan även lägga några torrfoderbitar direkt i skålen om din hund har svårt att få i sig tillräckligt med vätska.

En annan populär sak är djurvänliga "kylklampar" att lägga i badbaljor. Dessa triggar till aktivitet, samtidigt som de svalkar ner hunden.Vi har olika varianter i vårt sortiment (som tex: 

https://www.fiskfoder.se/product.html/hundleksak-chill-out-ice-cream-15x8cm?category_id=111

Bara att förvara i frysen en stund, lägg den sedan antingen i en balja eller ge den direkt till hunden för att ge skön svalka i munnen. Det finns även kyldynor att fästa runt hundens kropp som svalkar skönt. Jag ska omedelbart se om det sistnämnda finns för människor också, då jag som är relativt höggravid just nu hade kunnat ha mycket nytta av en sådan... Tills dess nöjer jag mig med iskaffe och stödstrumpor :-)

Vi på www.fiskfoder.se önskar er alla, människor som djur, en härlig sommar!