Blogg

Totalt 19 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4
2019-05-28 10:35
Lars Olof

Äntligen börjar sommaren göra sitt antåg. Även om det just idag inte är sommarväder så visar solens placering att det är sommar. Tillsammans med ljusare dagar och givet också fler soltimmar dyker ett problem upp lika säkert som att varje vecka har 7 dagar. Vi har fått flera samtal om problem med grumligt vatten och algtillväxt. Skall man byta pump? UV-filter? Byta vatten???.

Det är enklare än så och mycket billigare än UV-filter för att motverka alger.

Solen har oerhört mer ljus än vad den bästa rampen kan åstadkomma. Det gör att smygande kommer algerna att få mer ljus och sätter fart med sin tillväxt. Att sätta in ett UV-filter kan ju tyckas bra men bästa sättet är att minska på tillflödet på ljus. Tänd endast belysningen under morgnar och kvällar. Kan man så är avskärmning av akvariet ett sätt. Övermatning är ännu viktigare att undvika än under årets övriga månader.

Får du akut algtillväxt så är det bästa att byta 50% vatten. Rengör INTE filtret. Och släck ned i några dagar.

Lycka till/LO

2019-04-30 07:08
Lars Olof

Ett antal produkter för inredning av akvarium har utgått ur våra leverantörers sortiment. Vi gör nu ett ryck och rensar bort dessa artiklar. Vi har börjat lägga in lite nya grottor och akvarium inredning för era akvariefiskar som vill ha ett gömställe att smyga in i. Kanske för att bilda revir men för egen del som gärna odlar så är ju grottor en bra plats för sina akvariefiskar att få till lek. Akvarium har ju i alla tider varit en central punkt i hemmer för de som har det intresset. Och vad är då bättre än att sitta och betrakta akvariefiskars lekbestyr. 

2019-04-20 17:07
Lars Olof

Hej alla trevliga människor. Och du som har akvarium, hästar, hunar eller andra djur i synnerhet. Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här. Vet inte om någon saknat det men spelar mindre roll faktiskt. Jag skriver lite ändå. Vi har haft en jobbig period här på vår lilla gård. för 2 veckor sedan åkte jag på en blodpropp som satte sig på synen i höger öga. Efter senaste undersökningen kommer den nedsättningen att förbli och kan räkna med att vara en ögd i framtiden. Men det är bara att gilla läget. Efter några dagar på akuten i Lund är det bara att konstatera att många skulle vara glada för ett öga och resten av kroppen frisk. Vilket jag har då man undersökt mig från topp till tå och kan inte finna något som helst avvikande vad gäller värde, prover mm. 

Inte nog med detta för förra veckan sprang våra två gårdshundar iväg och blev attackerade av vildsvin. Värst tog det på vår minsta. Operation och hela köret. Ännu en operation har krävts då det inte höll första gången. Ännu en anledning att se över sina försäkringar med tanke på mitt förra inlägg om akvarium försäkring. Förhoppningsvis kommer hon att fixa det och vi skall absolut göra vad vi kan. 

Lite positivt måste jag dela med mig. Våra fina tik Qlara har ultraljudats och man ser att det finns minst 5 valpar. Valpningen är beräknad till om ca 4 veckor. Du kan läsa mer om våra gårdshundar här. Sniberups kennel

0 kommentar(er)
2019-03-31 22:40
Lars Olof

Idag var det dags. Det händer inte ofta men idag när jag kom ner till växtlokalen så var det 200liter vatten på golvet. Ett kar som jag haft igång en tid och sedan fyllt på med sand hade spruckit. Ingen fara för vår del då vi har betonggolv och inga fiskar i karet. Växterna var också ok. De har hålMen det fick så klart mig att tänka til lite om vad som gäller när det kommer till försäkringsfrågor. Sökte runt lite och hittade inga bra svar. Det är så många faktorer som spelar in. Hur gick det i sönder, vem tog sönder det, gammalt akvarium, nytt akvarium mm mm.

Hittade till slut en bra sida på www.zoopet.se

Så snart jag fått klartecken kommer jag att lägga in sidan som länk. Ni får nöja er med att själv surfa dit och läsa på.

Men det är helt klart något som ni borde kolla över. Kan skilja sig från bolag till bolag.

2019-03-30 06:19
Lars Olof

Då är vi snart på väg till malmö. Vår yngsta tik, Asta av rasen Dansk Svensk Gårdshund som skall ställas ut för första gången och det kan ju bli spännande. Spännande på fler än ett sätt. Dels för att det är första gången men också för att hon är ett litet energiknippe. Asta som är vår äldsta hund, Qlaras valp och dessa två är i mångt och mycket varandras olikheter. Qlara som är en ödmjuk dam och alltid mån om att göra rätt ställs mot Asta som alltid skall vara i händelsernas centrum och är helt övertygad om att hon är den som saker skall cirkulera kring. Bägge hundarna är fantastiska familjehundar och älskar allt och alla. Av de två så är det dock Asta som Monica haft lättast med att lära saker och är den som är mest uppmärksam. Vet inte om det är ålderns rutin, men Qlara låtsas ofta att inte höra så bra och det tar lite längre tid för henne vid, exempelvis inkallning. 

Spännande dag ligger framför oss.

Totalt 19 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4