Blogg

Totalt 6 poster
Sida 1 av 2
1 2
2018-12-02 09:14
Lars Olof

Nu rustar vi oss för julen och pyntar både sidan och priserna. Kolla runt lite för julpriser. Vi kör på med en kampanj på Hikari akvarifiskfoder. Använd koden "Hikari" i kassan så dras det hela 20% på det hikarifoder du köpt. En bra deal tycker vi. Mer kommer under kommande vecka så håll uppsikt.

2018-11-25 16:05
Lars Olof

Idag blev en liten nostalgidag. Eftersom jag började med akvaristiken och akvarium på sent 60-tal så har man hunnit med en del. Idag dök det upp några exemplar av tidskriften Akvariet på facebook. Kunde inte låta bli att köpa dom. Inte för att man inte kan få tag på information om fiskar och växter på ett enklare sätt idag. Mer för att det fick mina tankar att gå tillbaka 50år. På den tiden var den enda möjligheten för oss att låna tidskriften på biblioteket. Tror faktiskt inte att den fanns att låna hem. Man fick sitta i läsrummet och bläddra. Senare i livet kom jag över ett antal kompletta årgångar och jag skall leta lite för jag tror dom finns i gömmorna.  Dessa tidningar läste man från pärm till pärm och drömde om att få åka på några av resorna som en del författare var iväg på och givetvis att lyckas med odling av några av de akvariefiskar som författarna lyckades med. 

2018-11-24 06:25
Lars Olof

Som bekant har vi sedan ett år börjat sälja akvarieväxter. Det har gått över förväntan. Sålde ett 60-tal akvarium när jag lade ner min odling och i de resterande 40 finns nu växter. Så långt allt gott men det var något som saknades. Så med senaste leveransen kom även ett gäng med Guppy. Sorten skall vara King Cobra Green och King Cobra Red. Måste säga att jobbet i växtlokalen blev roligare. Man får pyssla om levande djur och det rör sig mer i akvarierna. Gyppyn är ju tacksam för när jag i går kom ner och kollade runt lite som man gör när man har fisk så konstaterade jag att i två av akvarierna fanns det redan yngel. Det kommer inte att bli odling av detta. Det får bli vad det vill men sorterna är separerade och givetvis kommer jag att försöka dra fram lite snygga och bra fiskar. 

0 kommentar(er)
2018-11-21 00:00
Lars Olof

Har på senaste tiden fått en hel del order på fiskmedicin. Tråkigt nog extra mycket Sera Nematol. Det betyder att akvarister i vårt avlånga land har pågående eller begynnande problem med Camallanus Cottti. Denna, för fisken plågsamma inälvsmask och tillika ganska svår att komma till rätta med. Av egen erfarenhet är nämnda Sera Nematol en av de bästa, om inte den bästa medicinen. Tråkigt nog så är den också ganska tuff mot fisken. Är fisken i god kondition när du börjar medicineringen så brukar det gå bra. Men ofta är ju djuret redan påverkad av sjukdom och då har den svårt att klara den tuffa behandlingen som Nematol är. Oavsett om det redan smittade djuret inte klarar sig så har du med all säkerhet levande mask i akvariet och det är i första hand för dessa som jag anser att en behandling är till för. Läs på och sätt dig in i Cottis livscykel så har du större möjlighet att klara resten av dina fiskar. 

2018-10-02 19:17
Lars Olof

Hej alla goa akvarister, kunder och blivande kunder. Fredag förmiddag och helgen närmare sig med stormsteg. Skall bli lite westernridning i helgen med föreningens klubbmästerskap. Är väl inte jättetaggad då vädret är riktigt dåligt och. Förvisso är tävlingen inomhus men som bekant är inte hästar så små och till viss del måste man vara utomhus. Men det löser vi och kommer hem glada och trötta på Lördagkväll.

Nu till mitt inlägg i bloggen.

Måste bara få lyfta fram våra svenska grossister inom akvaristik och djurtillbehör. Senaste veckan var en lite småtung vecka vad gäller reklamation och garantier på levererade varor. Började med att en artikel saknades i vårt lagersaldo. Kontrollerar och det visar sig att vi inte fått den. Slarvigt av ossa att inte kolla. Dagen därpå kommer kund in med 2 luftpumpar. Den ena med handhavandefel och den andra gav helt enkelt inget tryck. Bägge av kända märken. Lagade den söndriga som kunden själv tagit i sönder och densamme fick en ny för den andra. Samma dag eller möjligen dagen därpå mailar en kund som handlat ett komplett akvariepaket och hörde lite brum från transformatorn i rampen.

Mailar till leverantören och förklara mitt slarv med följesedeln och kontroll och förklarar felen på pump och lysrörsramp. 

Får tillbaka ett klart och tydligt svar vad som gäller och frågor om kredit eller nya produkter och vart dom skall skicka rampen. Blir behandlad precis så som vi försöker och vill behandla våra kunder. Lösa problemet så smidigt det på något sätt går och kör vidare. 

Utrustning och tillbehör eller vad det månda vara går ibland sönder och det kommer det alltid att vara på det sättet. Då gäller det att köpa från rätt leverantörer. Både för er del och för vår del. 

Ha det gott

Totalt 6 poster
Sida 1 av 2
1 2