Blogg

Totalt 17 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4
2019-04-20 17:07
Lars Olof

Hej alla trevliga människor. Och du som har akvarium, hästar, hunar eller andra djur i synnerhet. Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här. Vet inte om någon saknat det men spelar mindre roll faktiskt. Jag skriver lite ändå. Vi har haft en jobbig period här på vår lilla gård. för 2 veckor sedan åkte jag på en blodpropp som satte sig på synen i höger öga. Efter senaste undersökningen kommer den nedsättningen att förbli och kan räkna med att vara en ögd i framtiden. Men det är bara att gilla läget. Efter några dagar på akuten i Lund är det bara att konstatera att många skulle vara glada för ett öga och resten av kroppen frisk. Vilket jag har då man undersökt mig från topp till tå och kan inte finna något som helst avvikande vad gäller värde, prover mm. 

Inte nog med detta för förra veckan sprang våra två gårdshundar iväg och blev attackerade av vildsvin. Värst tog det på vår minsta. Operation och hela köret. Ännu en operation har krävts då det inte höll första gången. Ännu en anledning att se över sina försäkringar med tanke på mitt förra inlägg om akvarium försäkring. Förhoppningsvis kommer hon att fixa det och vi skall absolut göra vad vi kan. 

Lite positivt måste jag dela med mig. Våra fina tik Qlara har ultraljudats och man ser att det finns minst 5 valpar. Valpningen är beräknad till om ca 4 veckor. Du kan läsa mer om våra gårdshundar här. Sniberups kennel

0 kommentar(er)
2019-03-31 22:40
Lars Olof

Idag var det dags. Det händer inte ofta men idag när jag kom ner till växtlokalen så var det 200liter vatten på golvet. Ett kar som jag haft igång en tid och sedan fyllt på med sand hade spruckit. Ingen fara för vår del då vi har betonggolv och inga fiskar i karet. Växterna var också ok. De har hålMen det fick så klart mig att tänka til lite om vad som gäller när det kommer till försäkringsfrågor. Sökte runt lite och hittade inga bra svar. Det är så många faktorer som spelar in. Hur gick det i sönder, vem tog sönder det, gammalt akvarium, nytt akvarium mm mm.

Hittade till slut en bra sida på www.zoopet.se

Så snart jag fått klartecken kommer jag att lägga in sidan som länk. Ni får nöja er med att själv surfa dit och läsa på.

Men det är helt klart något som ni borde kolla över. Kan skilja sig från bolag till bolag.

2019-03-30 06:19
Lars Olof

Då är vi snart på väg till malmö. Vår yngsta tik, Asta av rasen Dansk Svensk Gårdshund som skall ställas ut för första gången och det kan ju bli spännande. Spännande på fler än ett sätt. Dels för att det är första gången men också för att hon är ett litet energiknippe. Asta som är vår äldsta hund, Qlaras valp och dessa två är i mångt och mycket varandras olikheter. Qlara som är en ödmjuk dam och alltid mån om att göra rätt ställs mot Asta som alltid skall vara i händelsernas centrum och är helt övertygad om att hon är den som saker skall cirkulera kring. Bägge hundarna är fantastiska familjehundar och älskar allt och alla. Av de två så är det dock Asta som Monica haft lättast med att lära saker och är den som är mest uppmärksam. Vet inte om det är ålderns rutin, men Qlara låtsas ofta att inte höra så bra och det tar lite längre tid för henne vid, exempelvis inkallning. 

Spännande dag ligger framför oss.

2019-03-23 06:44
Lars Olof

Galna uppslag har genomsyrat mitt liv som en röd tråd. Alla har inte varit så bra. Kan nog säga att inte ens de flesta varit så bra. Men att starta fiskfoder.se är nog en av de bättre. Om man bortser från att skaffa barn, utbidlning och allt det där. Vi har ju sedan tidigare lite hundtugg i shopen. I ärlighetens namn så har våra egna hundar varit de flitigaste kunderna. Men i veckan tog vi/jag ett beslut som planerats sedan länge. Efter att Monica tidigare i veckan skissat upp hur vi skall bygga om ytterliggare i "stallet" så att vi kan få plats med större lager och, kanske framför allt få bättre logistik och packning. Det jag såg framför mig var att sätta igång arbetet med att utöka med hundartiklar. Förhoppningsvis är vår äldsta tik, Qlara med valpar och vad passar då bättre med att börja med hundleksaker och aktivitetssaker för hund. Så i senaste sändningen av akvarierelaterade tillbehör var det laddat med hundleksaker av olika slag. Mer kommer. Häng med....

2019-02-27 06:11
Lars Olof

Idag är det onsdag. För oss betyder det att vi får leverans från Tropica. Det är de som till 90% levererar våra levande växter för akvarium. De odlas i deras egna anläggningar eller importeras från kontrakterade odalare. De har ett stort sortiment som kompletteras varje vecka. Väldigt sällan de inte har fullt sortiment att välja på. De skickar ut en lagerlista en gång i veckan och från den är det bara att gå in i deras webshop och lägga i sin varukorg. Är det slut visas det direkt på sidan och det går inte att lägga beställning. Mycke likt det systemet som vi själv har. Dock har vi haft och har till viss del en del inkörningsproblem med vårt nya adminprogram. Lite märkliga lagerhändelser men vi får undersöka mer. Det kan vara skit bakom "spakarna". För att återgå till tropica och levande vakvarieväxter. Vi har lite funderingar på att sätta upp hela deras sortiment i shopen. Då skulle en del. Kanke merparten vara beställningsvara. Fördelen med det är att man kan få lite udda växter i sitt akvarium och de kommer i princip direkt från deras anläggning. Leveranstiden ändras ine nämnvärt då vi redan nu endast leverarar ut månd till onsd. Vi får se och fundera lite. tills dess får vi fortsätta vårt enträgna arbete med att få vårt system att fungera och finslipa på växtlokalen.

Totalt 17 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4